La Trobada Zeigeist - Barcelona 2018


Cada època té un esperit particular, una naturalesa o clima que la diferencia d'altres èpoques. L'idioma alemany té la paraula ZEITGEIST per designar-ho.

Zeit = Temps, Geist = Esperit.


Què és:

La Trobada Zeigeist - Barcelona 2018 convoca diferents i destacats professionals, empresaris, líders polítics i socials, artistes i escriptors per debatre sobre l'esperit de la nostra època i com evolucionarà.


L'esperit de la nostra època:

Ciència i tecnologia avancen a gran velocitat. El sentit comú també? Els humans, que tenim cada vegada més poder, tenim també els recursos per usar-lo amb responsabilitat?


On estem, cap a on anem:

Sabem amb certesa on estem i cap a on ens dirigim? Què entenem per progrés? Com educar a les noves generacions?La informació:

La tecnologia de la informació brinda a tots gran quantitat de dades, notícies i teories. Com distingir la informació veraç de la interessada? Quina és autèntica i quina manipulada i retallada per interessos particulars? La inseguretat és real o només una percepció? Estem vivint en un món caòticament violent o aquest és un dels moments més pacífics de la història?


Pensar, raonar, discutir:

La Trobada Zeitgeist es realitza amb la idea de formular-nos les preguntes necessàries per saber on volem anar.


Àrees Temàtiques

Ambient

Art

Ciència

Costums

Creences

Crim

Diners

Diversitat

Dona

Educació

Empresa

Fashion

Govern

Justícia

Llenguatge

Literatura

Mort

People

Política

Salut

Seguretat

Sexe

Tecnologia

Treball


Per què és important aquesta Trobada:

La manera com pensem el futur és una part fonamental de la seva construcció.

Qui no sap on va, arriba on no vol.


Quan:

Les primeres trobades Zeigeist es realitzaran del 6 al 10 de juny de 2017.


On:

En la Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver de la ciutat de Barcelona. Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramón Vilalta, els arquitectes que van projectar la biblioteca van rebre el Premi Pritzker 2017, conegut com el Nobel de l'Arquitectura. 


Qui:

Organitza la Trobada l'Associació Paraula & Societat, entitat sense ànim de lucre que encapçala un equip multidisciplinari liderat per l'escriptor Ernesto Mallo, organitzador del festival internacional BAN! - Buenos Aires Negra, que es du a terme des de 2011.


Com:

La Trobada contempla valer-se de la tecnologia de la informació per promoure les trobades, el debat d'idees i la seva difusió. La creació d'un lloc web, i un blog amb moderació per al debat, a més de les habituals incorporacions a les xarxes socials.


Què:

Totes les activitats es programen amb esperit democràtic, participatiu i sense censura.